Posted on

Wet van aantrekkingskracht, werkt die wel?

Wellicht heb je er wel eens over gehoord: De wet van aantrekkingskracht. Het betekent eigenlijk dat wat je uitzendt, ook terugkrijgt. Dus als je affirmaties (=positieve gedachten) uitzendt, dan manifesteert dit zich in jouw leven.

Dus als je positief uitzendt dat je rijk wilt worden, trek je geld aan. Of dat je een lieve partner komt, dan komt dat uiteindelijk in je leven.

In het boek: “The secret” kun je er veel over lezen, het gaat vooral over gedachtenkracht en visualiseren van je wensen.

In allerlei workshops kun je leren hoe dit voor je kan werken.

Ik zie het eigenlijk net anders: vaak als iets lukt, dan ‘doen we dat goed’. Als het niet goed gaat, dan is het vaak ‘hun schuld’. Kijk maar naar voetbal, ‘wij winnen’ en ‘zij hebben verloren’.

Dus als inderdaad die leuke partner langskomt, dan hebben we het goed neergelegd bij de kosmos.

Maar was nu als het niet lukt? Je affirmeert veel, geeft aan wat je wilt en toch blijft je schoen leeg? Bij iedereen lijkt het te lukken, maar waarom lukt het jou niet? Ben je dan mislukt? Werkt dit ook al niet? Je vertrouwen verdwijnt, in jezelf en in de kosmos, je werkt zo hard en toch lukt het iedereen behalve jou.

Kijk, ik ben de eerste die zegt: Het is goed om precies te formuleren wat je wilt. Dus niet: ‘Een lieve partner’ maar maak het ook specifiek. Want niemand weet wat voor jou ‘lief’ is. Misschien is dat wel iemand die de hele dag hartjes naar je stuurt of iemand die voor je zorgt of juist jou in jouw kracht zet. Alleen jij weet wat je nodig hebt.

Dus: zet op papier wat je wilt. En je kunt een intentie meegeven. Maar blijf in jezelf vertrouwen. Dat er niets mis is met jou. Dat het resultaat niet afhankelijk is van jouw inzet. Dat je ook goed bent, ook al krijg je niet wat je wilt.

Wat ik merk, ik dat soms dingen lopen als een trein, en soms komt er weer een periode en dan mislukt alles. Vaak probeer ik die periode dat niets lijkt te lukken te ‘zitten en geschoren te worden’. Zo weinig mogelijk belangrijke keuzes maken, mededogen met mezelf te hebben en lief voor mezelf te zijn en niet te vergelijken. Na een tijdje gaat het vanzelf weer anders. De energie verandert dan wel weer.

Dus als iets niet lukt, ook al is het verdrietig omdat je het jezelf zo gunt, het is beter dan om uit te huilen en verder te gaan dan in de put te gaan zitten en jezelf de schuld te geven.

Want daar heeft helemaal niemand wat aan.

Warme groet,
Ivette
– – – – – // – – – – –