Wat is Innerlijk communicatie?

In het dagelijks leven ervaren we vaak innerlijke conflicten. Bijvoorbeeld:
– “Ik wil niet snoepen, maar gun mezelf ook wel wat”
– “Ik wil echt wel helpen, maar heb zo weinig tijd ”
– “Natuurlijk moet mijn huis opgeruimd, maar ik zou liever eerst tijd voor mezelf hebben”

Deze gedachten spelen zich allemaal in onszelf af. En als we niet weten hoe deze gedachten te interpreteren of te begrijpen, dan lijkt het één grote chaos. Het zijn dan Innerlijke Conflicten die zich in onszelf afspelen.

Hoe we in de buitenwereld moeten leven en ons moeten gedragen, dat leren we in onze opvoeding en in de wereld. Maar hoe we omgaan met onze Innerlijke wereld, dat wordt ons nergens geleerd.

De conflicten die we tegenkomen in onszelf kunnen zo sterk zijn dat we erin gaan geloven. En dat je dus denkt: “Zo ben ik nu eenmaal”,  en daarin kunt verdwalen.

Herken je dit?

Om jouw Innerlijke Communicatie helder te krijgen, heb ik de S.T.E.R.K.-methode ontwikkeld. Deze kun je in iedere kleine of grotere situaties in je leven toepassen.

Deze methode helpt je om sterker te worden en je meer te kunnen richten op je talenten in plaats van je innerlijke conflicten. Het brengt je helderheid over jezelf en je leven.

Als we onze Innerlijke wereld gaan begrijpen, gaat dat helderheid en inzicht in je leven brengen, waardoor je beter in je vel komt te zitten. 

Hierbij helpt de S.T.E.R.K- methode. Door deze methode toe te passen leer je de achterliggende oorzaak te herkennen. Daardoor lost de chaos in je hoofd op en leer je wat je eigen interpretaties zijn. Dan ga je begrijpen wat er daadwerkelijk is voorgevallen, en  daardoor ben je ook in staat om dit met de buitenwereld op een heldere manier te communiceren.

Mijn ervaring is, dat mensen die deze S.T.E.R.K-methode toepassen, meer keuzevrijheid ervaren, meer zelfvertrouwen hebben en meer regie over hun leven krijgen.

Meer over de S.T.E.R.K.-methode

Waar staan de letters S.T.E.R.K. voor?

S.T.E.R.K. methode

Het gaat erom dat je daadwerkelijk leert kijken naar je innerlijke gevoelens en vandaar uit handelt.

Het is geen psychotherapie of cognitieve gedragstherapie. We gaan niet analyseren, laat staan navelstaren. Je gaat in korte tijd je inzichten vergroten. Je leert om telkens achter de situatie te kijken en krijgt daardoor een compleet andere visie op jezelf en het leven. Je zal verbaasd zijn dat deze op heel andere gebieden liggen dan je denkt.

En je gaat het stap-voor-stap toepassen in je eigen tempo.

Voorbeeld toepassing S.T.E.R.K. methode

Bijvoorbeeld, je hebt een vriendin uitgenodigd voor een etentje voor je verjaardag maar ze heeft aangegeven dat ze niet komt.

Dan kan het zijn, dat er verschillende gedachten opkomen, bijvoorbeeld:  “Ze heeft ook nooit iets voor me over”, “Ze vindt me vast saai”, “Goh, twee jaar geleden was ze er ook al niet, terwijl ik altijd bij haar kom”.

Al deze gedachten creëren chaos in je hoofd en je maakt er je eigen verhaal van en zo krijg je paniek.

Dus in eerst instantie ga je Stoppen met het meegaan met al deze gedachten. Ik heb veel ervaring in hoe je hiermee om kunt gaan!

Als je je gedachten tot rust hebt gebracht, dan kun je de situatie overzien en  kun je kijken wat je werkelijke behoefte is.

Vervolgens kijk je naar de derde stap, hier is het belangrijk om empathie voor jezelf te hebben. Dus bijvoorbeeld als je teleurgesteld bent, geef jezelf de ruimte om dit te voelen en heb hier geen oordeel over, niet naar jezelf en niet naar de ander.

Dan reageer je. Je kunt dan bijvoorbeeld eerlijk delen dat je het jammer vindt dat ze er niet bij is. Zonder beschuldiging naar jezelf of naar haar.

Als laatste kijk en ontvang je wat er gebeurt. Misschien wordt er wat getriggerd in je. Dan kun je deze methode nog een keer toepassen, net zo lang totdat het rustig blijft. Je zal zien dat het steeds sneller en makkelijker gaat en op een gegeven moment een tweede natuur is geworden, wat je veel ellende bespaart.

En zo kun je je binnenwereld meer laten spreken, en sta je open in het leven.

Voor wie is deze methode geschikt?

Iedereen kan deze methode leren toepassen in alle situaties.

Met deze  S.T.E.R.K. methode hoef je je leven niet diepgaand te analyseren. Het gaat erom dat je het leert herkennen  en dat het vanzelfsprekend gaat toepassen.

Resultaten in je leven wanneer je Innerlijke Communicatie helder is

  • Je relaties worden hechter en opener
  • Je leert je gevoelens accepteren en begrijpen
  • Je kunt je behoeftes aangeven en hierover in gesprek gaan
  • Je kunt je talenten verder ontwikkelen
  • Je vergroot je eigenwaarde en ervaart meer vreugde
  • Je krijgt de regie over je eigen leven

Hoe kan ik mijn Innerlijke communicatie helder krijgen?

Gratis webinar

Webinar

“Ontdek De 4 Simpele Stappen Om In 8 Weken Tijd Van Je Mislukte Gevoel Af Te Komen En Te Starten Met Een Liefdevol Leven”. Een aanrader!

Programma "Leef een Liefdevol Leven"

Programma 'Leef een Liefdevol Leven'

Je blijft zitten met het knagende gevoel dat het anders kan in je leven? En je wilt direct aan de slag? Dan is dit (intensieve en exclusieve) programma wat voor jou!

Live trainingsdag

Live trainingsdag

Een dag aan jezelf besteden, stilstaan bij situaties die je tegenkomt. Een dag voor verdieping en inspiratie. Een dag om in korte tijd een flinke stap vooruit te maken.

Coaching

Coaching

“Ruimte voor jezelf” – In 5 privé sessies (online) leer je meer ruimte voor jezelf te creëren in je leven. Gewoon even stilstaan bij het leven. Een cadeau voor de rest van je leven.

Vragen? Opmerkingen?

Hoi,

Ik kan me voorstellen dat deze methode nog vragen bij je oproept. Of dat je juist iets wilt vertellen na het lezen van deze pagina.

Leuk om van je te horen!

Warme groet, Ivette