Posted on

Bescher-mingstac-tieken

In de gratis online-training vertelde ik over een aantal pijlers waarvan de eerste is: ‘Wie ben je nu eigenlijk, los van al je tactieken?”
Het gaat er hierom dus achter te komen wie je bent.

Alleen: vaak identificeren we ons met onze beschermingstactiek is. Maar alles wat een beschermingstactiek is, dat heeft niets te maken met wie jij bent.

En, heel veel bestaat uit deze beschermingstactieken, namelijk: vernauwende lichaamssensaties (zweten, bal in de buik, maagkrampen, blozen, angst, je gejaagd voelen), gedachten dat je jezelf naar beneden haalt omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent, boos worden, ruzies willen vermijden, verlatingsangst, verbingdings angst, schaamte, schuldgevoel, anderen pijn willen doen, passieve agressie, juist alles goed praten, je best doen, over je grenzen gaan,…. kortom een hele lijst.

Dit is allemaal onzekerheid.
Het zijn allemaal beschermingstactieken.
En ze houden ons meestal zo’n 80% tot 90% van ons leven in beslag.

En dan kom ik je vertellen dat deze onzekerheid en tactieken niets te maken hebben met wie jij bent…

Maar als je dat niet bent, waar gaat het dan wel over?
Als iedereen van elkaar houdt in GTST, dan zou er geen serie zijn… 

Dus waar gaat het dan wel over?

Dan gaat het over wie jij wel bent. Ik houd niet van termen als liefdevolle lichtwezens, lichtwerkers of liefde-gevers, dus de ga ik niet gebruiken. Ik zeg ook niet dat je-echte-ik niet boos wordt. Of dat iedereen je leuk vindt. 
Maar het gaat wel om inspiratie geven, passie en verlangen.

En dit is voor iedereen anders. Het gaat om jouw pad, het gaat om jouw weg. Niemand kan jouw pad bewandelen en zeggen: ‘dit moet jij doen’. 
Ook ik niet.
Maar ik kan je wel leren om op jouw pad te blijven. Te herkennen wat jouw pad is. Wat jouw blauwdruk is. Je niet af te laten leiden door onzekerheid en/of andere beschermingstactieken.
En als het moeilijk wordt, of heel eenzaam voelt, dan kan ik een stukje met je meelopen. Op jouw pad. Of ik kan je leren je pad alleen te lopen en juist in jezelf te blijven geloven. 

Het is mijn passie om een stukje met jou mee te lopen.

 

Leave a Reply